Társasingatlankezelő

A bizalom birtokosai

A közös képviselő többféle feladatot lát el, és a ház lakói, valamint az alkalmazottak a konkrét körülmények függvényében eltérő módon értelmezhetik ezeket a vállalt szerepeket:

Az előzőekben felsoroltak mellett a legfontosabb, hogy a közös képviselő megnyerje a lakók bizalmát, bebizonyítsa saját megbízhatóságát és elérje, hogy a lakók hajlandók legyenek az együttműködésre. Egyik alapvető követelmény, hogy együtt tudjon működni a számvizsgáló bizottsággal.

Ahhoz, hogy minden lakó elégedett legyen, meg kell győzni a lakókat érdekeik hatékony képviseletéről. A lakóknak érezniük kell, hogy a közös képviselő intézkedései most, vagy hosszabb távon a lakók javát szolgálja.

Meg kell különböztetnie a megalapozott tények alapján felmerült jogos aggályokat és félelmeket a félreértésektől és egyszerű túlzásoktól.

Képesnek kell lennie arra, hogy meghallgassa vagy megfelelő helyre irányítsa a hozzá forduló tulajdonosokat. Olyan légkört alakítson ki, amely ez esetleges megtorlástól való félelem nélkül ösztönzi az ötletek feltárását és megosztását másokkal. Különösen fontos az alkalmazottakkal fenntartott kapcsolat.

A közös képviselő bizalmi szolgáltatást végez:

A számvizsgáló bizottság tagjai szintén a tulajdonosok bizalmasai, hiszen ők ellenőrzik a ház pénzforgalmát, minősítik a közös képviselő munkáját, javaslattal élnek a közgyűlés határozatainak meghozatalához.